Dré van Dinther, directeur eigenaar van Van Dinther Bouwbedrijf:

 

 

“Wij kunnen dingen die anderen niet kunnen”

 

 

 

Dré is de zoon van Harrie van Dinther, de stichter van Van Dinther Bouwbedrijf. Hij is 42 jaar, geboren en getogen Schaijkenaar, getrouwd en in het gelukkige bezit van vier kinderen. Dré geeft leiding aan een bedrijf met zo’n 65 medewerkers, of zoals hij het zelf zegt: “Wij zijn een bedrijf met kwaliteit in eigen hand en kennis in huis.”

 

Dré van Dinther omschrijft zijn bouwbedrijf als een relatiebedrijf.”Wij zoeken klanten waar we een duurzame relatie mee kunnen aangaan. Het werk dat wij doen, komt voor 60 à 70% van vaste relaties.” Bij vaste relaties, moet u denken aan klanten als KPN Retail, Gasunie, gemeente Nijmegen, bisdom ’s-Hertogenbosch en winkelketen Ter Horst van Geel. Maar waarom kiezen deze organisaties voor Van Dinther Bouwbedrijf? “Wij zijn goed in maatwerk en hoe moeilijker, hoe liever we het hebben. We bouwen bijvoorbeeld twee à drie villa’s per jaar en dat doen we dan in bouwteam en niet op basis van een aanbesteding. Er is namelijk altijd een spanningsveld tussen kwaliteit en prijs en daar past volgens onze filosofie een aanbesteding niet bij.”

 

Bouwbedrijf Van Dinther heeft zo’n 65 mensen in dienst. “We hebben veel kennis in huis want we hebben bijvoorbeeld eigen voegers, eigen steigerbouwers en een eigen timmerwerkplaats. Dat biedt toegevoegde waarde want we hebben daardoor de kwaliteit in eigen hand en dus meer grip op het eindresultaat. En zeker bij maatwerk en restauratie is dat heel belangrijk. En weet je, een timmerfabriek zit ook op ons specialistische werk niet te wachten.” Bij Van Dinther Bouwbedrijf is er dus veel ‘eigen’ en toch is het een gezond bedrijf dat in staat is om geld te verdienen. Dré van Dinther:”Wij speculeren niet, we hebben geen grond en we zijn geen handelsbedrijf. Wij zijn echt een bouwbedrijf en we hebben een duidelijke keuze gemaakt: wij willen hoogwaardig vakmanschap in huis. Wij willen allround, goede mensen. Daar is een markt voor – ook in de toekomst – en zeker in de restauratie. Wij hebben daarmee kennis en ervaring opgedaan en we kunnen daardoor dingen die anderen niet kunnen. En daarmee verdienen wij ons geld.”

 

Het vertrouwen van opdrachtgevers geeft Van Dinther door aan de onderaannemers. “Wij willen hen niet uitknijpen maar gezamenlijk tot een hoogwaardig product komen, dus een goede verstandhouding is enorm belangrijk voor ons omdat onderaannemers een grote invloed hebben op het resultaat.” Eén van die onderaannemers is Bogaerts. Dré van Dinther:”Bogaerts doet het goed. Het is een mooi bedrijf met goede mensen. En wat ik zelf een pre vind: Bogaerts is nog altijd bezig met verbeteren. Dat moet een bedrijf ook uitstralen; dat is prettig. Het contact is ontstaan via het bisdom en we werken nu al een jaar of tien samen. We hebben net de kerk van Oirschot klaar en momenteel restaureren we samen de kerk van Beneden Leeuwen en van Lithoijen. De restauratiewereld is een kleine wereld, een kleine markt. Dan is Nederland maar een dorp en niet iedereen kun je aan een rijksmonument laten rommelen. Daar zijn maar weinig bedrijven echt deskundig in en één ervan is het bedrijf van Ferdy Bogaerts.”