April 2020 -  Wederom genomineerd voor het dak van het jaar 2020

 

Het dak van een fraaie nieuwbouwvilla in het Brabantse Nistelrode is uitgevoerd met de natuurleien van een gesloopte kerk in Berlicum. Dit levert een bijzondere en authentieke uitstraling op.

 

We zijn daarmee wederom genomineerd voor het dak van het jaar.

 

Hier leest u meer over het inmiddels afgeronde project
(vanaf pagina 50).

April 2020 - Klokkentorentje op klooster Soeterbeeck in Deursen

 

Een mooie klus voor ons in de buurt: Het klokkentorentje op het voormalige klooster Soeterbeeck in Deursen staat in de steigers. Opdracht: Bekleden van het torentje van boven tot onder met nieuwe leien en lood. Freek Bruinsma - jongste leidekker bij ons - aan het werk. De toren kan er straks weer jaren tegen.

 

Lees hier meer over.

Zomer 2019 - Asbest leien vervangen door natuurleien

 

Renovatie van een woonhuis in Groesbeek in de zomer 2019. Asbest verwijderd en vervangen door Spaanse natuurleien (Samaca 55 Primera).

Mei 2019 - Pastorie te Schaijk - project opgeleverd

 

Op 14 mei 2019 hebben wij het project Pastorie te Schaijk opgeleverd. In opdracht van Van Dinther Bouwbedrijf te Schaijk hebben we weer een mooi werk afgerond.
Er zijn hierbij Penrhyn natuurleien verwerkt, geleverd door Lei-Import te Maasbracht. Deze natuurleien worden gegarandeerd voor een periode van 100 jaar.

April 2019 - Einhoven Paterskerk - Willy Hermens en Freek Bruinsma met de laatste leien bezig

 

EINDHOVEN De pannen erop gooien, de laatste loodjes, van een leien dakje gaan, allemaal gezegden die van toepassing zijn op het werk van deze twee leidekkers op de Paterskerk in Eindhoven. Aan de voeten van Jezus Waaghals op 57 meter hoogte brengen ze de laatste leien aan op de kerkspits.
Lees meer hier bij ED.nl.

 

 

April 2019 - Wales (GB) - Onze twee jongste leidekkers mee naar de leisteengroeve

 

De jonge leidekkers Freek Bruinsma (18) en Sam Megens (19), medewerkers bij Leidekkers & Loodgietersbedrijf F. Bogaerts B.V., gaan mee naar Wales, naar de leisteengroeve.

 

Ongelofelijk veel steen en heel veel handelingen zijn nodig voor je een leisteen hebt die geschikt is voor een dak of gevel. Dat zagen Leidekkers Freek Bruinsma (18) en Sam Megens (19) tijdens hun bezoek aan twee groeven in Wales. Lees meer hierover in de nieuwste editie van SteilDak (pagina 38/39).